Stáva sa to aj Vám, že si neviete vybrať? V obchode, ale aj doma v kuchyni nájdete viac druhov nožov a každý z nich by sa mal používať na niečo iné. Na fotografii hneď vidíte dva príklady, jeden nôž na syr a druhý spolu s vidličkou na krájanie a servírovanie mäsa. No nie vždy je ľahké vybrať si ten správny nôž. Základom je, mať jeden veľký hlavný nôž, ktorý dokážete použiť na viacero spôsobov. Aj na inšpirácii je kuchársky nôž, ktorý je obľúbený aj u šéfkuchárov.
Na to, aby ste mohli používať svoje obľúbené nože niekoľko rokov, potrebujete ich správne nabrúsiť. Dobrá brúska Vám vie ušetriť nielen energiu, ale aj čas. Kvalitné nože nie je potrebné brúsiť často, no bez toho to nejde. Vyberte si správne miesto pre svoj nôž, aby si zachovali ostrie, čo najdlhšie. Optimálne tak, aby sa čepeľ neopierala o nič tvrdé.