Jedlo vhodné nie len na raňajky, dosť sýte ako obed a nie ťažké na večeru. Nepotrebujete veľa času na prípravu a s dobrým receptom to zvládne každý. Áno, omeleta môže byť naozaj chutné a dobré pohostenie pre všetkých. Možno niektorí z vás videli film "Láska na kari" od režiséra Lasse Hallström. Manish Dayal v hlavnej úlohe, ako kuchár Hassan pripravil famóznu omeletu pre svoju budúcu šéfku a dostal prácu v michelinskej reštaurácii. Vylepšil ju niečím špeciálnym zo svojej domácej kuchyne, tak sa nechajte inšpirovať a pripravte si ju rovnako aj Vy.
Omeleta príprava (2 porcie):
Čas: 10 minút
Suroviny: 4 vajcia, soľ, korenie, 1 lyžica oleja, 2 lyžice smotany, hrsť čerstvého koriandra, indické korenie a štipku chilli
Rozbijeme si vajcia do vopred pripravenej misky, pridáme smotanu, osolíme, okoreníme a vyšľaháme. Na panvici rozohrejeme olej, nalejeme na ňu polovicu vajíčkovej zmesi a necháme jemne zatuhnúť. Posypeme polovicou koriandra, indickým korením a štipkou chilli. Nakoniec omeletu prehneme na polovicu a dopečieme. Opakujeme so zvyšnými surovinami. Podávajte s čerstvým pečivom, môžete pridať aj zeleninu či šalát.